Musik och kultur är en verksamhet som Jan-Erik Elfving tillsammans med Karin Sandqvist har utövat sedan 2004. Jan-Erik har sjungit och spelat ända från tonåren.

Jan-Erik sjunger till eget gitarrackompanjemang, med eller utan förstärkning enl. situation.

Jan-Erik uppträder ibland ensam och går ut till pensionärer och åldringshem i Vasa och Korsholm och sjunger på svenska och finska, ibland någon sång på engelska.

Jan-Erik tonsätter dikter och texter, skriver egna texter till egen musik och nya texter till lånad musik.

Jan-Erik och Karin uppträder tillsammans på olika tillfällen som firmafester, föreningsfester, födelsedagskalas, dop och andra glada tillfällen. Även på Konstens Natt i Vasa samt på Vasa körfestival, med specialprogram.

Specialuppträdanden som Carl-Michael Belllman och Ulla Winblad i tidsenliga dräkter, hör till repertoaren, där vi sjunger Bellmans sånger, de flesta på svenska, några på finska. Berättelser på svenska, finska och engelska om Bellmans liv och tider.

Ytterligare specialframträdande som kung Karl IX och drottning Kristina (av Holstein-Gottorp), Vasa stads grundare, görs i tidsenliga dräkter, med historieberättelser, sång på latin, svenska och finska, samt annat som kunden önskar. Framträdandena skräddarsys för varje enskilt tillfälle. Varje tillfälle har varit mycket uppskattat.

Vi har även uppträtt som Jakob De la Gardie och Ebba Brahe (1600-talet). Ebba Brahe grundade staden Jakobstad och gav staden namn efter sin make.

Jan-Erik och Karin har tillsammans gett ut en CD, "Kärleken", med egen musik och egna och andras texter. Den finns att köpa från Gros bokhandel i Vasa, Luckan runtom i Finland samt av utgivarna.

Besök gärna även Karin Sandqvists hemsida  www.wasatactus.fi  


24-10-2011

Välkommen till vår hemsida!

Företaget grundades i mars 1996.Jan-Erik Elfving
Elfving Leadership
Rågatan 9
65300 VASA
FINLAND

Jan-Erik Elfving
Tel +358-(0)6-3212102
Fax +358-(0)6-3212106
GSM +358-(0)400-630347
E-mail:
jan-erik.elfving [at] elfvinglead [.] fi

Senator